Skrevet av: Torbjørn Tvedten

Depresjon gjør at man mister håpet og troen på framtida. Det kan oppleves som om ingen ting nytter og at depresjonen herjer med deg uten at du kan gjøre noe. Heldigvis stemmer ikke dette. Det er mye du kan gjøre.

Det forskes mye på hva som kan bedre depresjoner. Jevnlig kommer det rapporter som viser at ulike tiltak hjelper. I bloggen her vil vi fremover presentere en del av det som vi vet virker og som kan gjøre at du blir bedre av depresjon. Følg med! Ikke gi opp. Prøv det som blir foreslått og se om det kan hjelpe deg også.

Hvis du finner noe som hjelper deg, så del det gjerne med andre. Skriv en liten kommentar om det du synes virker bra for deg. Slik kan du bidra til å hjelpe andre som er deprimert og gi dem tro på at det nytter. På dårlige dager trenger man inspirasjon for å tro på at det nytter å hjelpe deg selv,.

Det som virker for deg vil kanskje ikke virke for andre. Det er vanskelig å vite hva som vil virke for hvem. Det beste du kan gjøre er å prøve ut så mye du kan. Det er mange faktorer som virker inn på en depresjon, noe gjør deg bedre og noe gjør deg verre.

Prøv å vær aktiv på begge disse arenaene:

  1. Prøv å motvirke det som kan gjøre deg mer deprimert
  2. Prøv å gjøre mer av det som kan gjøre deg mindre deprimert.

I Depresjonsappen vil de første oppgavene dreie seg om å kartlegge hva som kan ha gjort deg deprimert slik at du kan prøve å motvirke det for å bli bedre igjen.