Skrevet av: Torbjørn Tvedten
Depresjonsappen er blitt et innovativt og spennende verktøy som kan brukes av alle med depresjon. Den er designet for å brukes på egenhånd. Men den vil også være et nyttig verktøy i kombinasjon med samtaleterapi hos fastlege eller psykolog..

Depresjonsappen innholder oppgaver, treningsvideoer, kartleggingsverktøy og hjelp til å endre tanker og strategier som bidrar til depresjon. Det benyttes velutprøvde metoder fra kognitiv og metakognitiv terapi i nytt formspråk tilpasset en digital plattform. Depresjonsappen har  interaktive oppgaver og person-tilpassede øvelser.

Ingen ting er bedre enn å møtes ansikt til ansikt i en terapeutisk samtale. Men mange vil ikke få «rett til nødvendig helsehjelp». De vil da få avslag eller de må vente lenge på behandling på DPS. I slike situasjoner vil det være flott å kunne bruke en app som gjør det mulig å starte depresjonsbehandlingen allerede samme dag. Noen ønsker ikke samtaleterapi i det hele tatt, men vil trives best med en slik digital plattform hvor de kan hjelpe seg selv.

Appen er utviklet av psykiater Torbjørn Tvedten i samarbeid med psykologer, fastleger og kognitive terapeuter. 25 pasienter har vært med i utviklingsarbeidet og kommet med gode innspill. Den blitt lett å bruke og enkel å forstå. Den kan nå lastes ned fra Google Play og AppStore for 39 kroner i måneden så lenge du ønsker.